Motor Tour Club Wardlo bestaat 20 jaar!

Jawel, Garderen heeft zijn eigen motorclub en nu hoor ik u denken mmm…tsja, dat zijn toch van die ruige kerels en vrouwen die onder en boven de wet leven en soms wel heel erg negatief in het nieuws zijn, nou die bestaan wel maar……..dat is M.T.C. Wardlo zeker niet!

De club is opgericht in februari 2000 toen 12 motorenthousiasten de koppen bij elkaar staken, het niet alleen bij een idee lieten, maar zeer voortvarend tewerk gingen en in een zeer korte tijd de club gestalte gaven en de nieuwe club officieel oprichtten.

Wij zijn trots op ons dorp dus kozen we de naam Wardlo, een oude naam voor ons dorp die volgens de overleveringen teruggaat tot het jaar 853.

Ons toegewijd bestuur bestaat uit 7 personen en staat onder voorzitterschap van Hein van den Brink.

Onze club heeft al twintig jaar als doelstelling samen leuke motortochten te rijden in kleinere en grotere groepen en organiseert ieder seizoen van half maart tot half oktober ongeveer 18 ritten in binnen- en buitenland.

Traditioneel wordt het seizoen geopend met de rit ”rondom huus” en gesloten met de “snertrit”. De snert wordt in ons clubhuis (gevestigd bij camping “de Peerdse Barg” aan de Oud Milligenseweg 39) met smaak verorberd.

Jaarlijks wordt er een barbecue georganiseerd die druk bezocht wordt door de leden en hun partners.

In de wintermaanden worden er workshops gehouden met onderwerpen als motoronderhoud, buitenlandse bestemmingen en wordt de navigatietechniek door een ervaringsdeskundige onder de loep genomen. 

Gezelligheid is het fundament waar deze club op gebouwd is en onze leden komen uit diverse achtergronden en leeftijdscategorieën, hebben respect voor elkaar en gaan op een ongedwongen manier met elkaar om en hebben een sterke binding met de club. 

Wat voor een type motor je hebt maakt niet uit, van chopper tot endurance en toermotor tot sportmodel (buikschuiver), ze zijn allemaal vertegenwoordigd.

Traditiegetrouw wordt een lustrum gevierd met een meerdaagse motorreis naar een mooi gebied even over de grens van Nederland. Voor 2020 staat deze reis gepland voor 17 t/m 20 september. Of het dit jaar door kan gaan is nog even de vraag, gezien de coronaperikelen.

De club heeft ongeveer 40 leden en wil graag nog wat groeien. De enige eis die wordt gesteld is een geldig motorrijbewijs (een motor hoeft niet perse), dus denk je na het lezen van dit stukje dat is misschien ook wel wat voor mij……., neem dan contact op via onze secretaris, telefoonnummer 0650992727, of maak gebruik van het contactformulier. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Bas van der Mooren (Ermelo, 64 jr)

    Johan Kommer heeft me geattendeerd op MTC Wardlo.
    Vervolgens de website bekeken en ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd in jullie club.
    Misschien een keertje meerijden als de toerritten in 2021 weer mogelijk zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.