Even voorstellen

Hoe het allemaal begon.

Oprichting
Maandagavond 14 februari 2000 staken 12 mannen de koppen bij elkaar met het idee om een Garderense motorclub op te richten. Dat zo’n club er moest komen was geen discussie meer. Gesprekken gingen alleen nog maar over de invulling van de motorclub. Een nieuwe club was geboren.

Doelstelling
De Garderense Motor Club is een gezellige motorclub, zelfs als je (nog) geen motor hebt. Het gaat ons erom om een leuke club te hebben. Lekker motorrijden, niet alleen of met z’n tweeën, maar met een groter groep. De leden van de club moet bij elkaar passen. Dat heeft geen betrekking op een bepaalt type motor, maar op de ongedwongen omgang met elkaar.

Clubnaam
Onder de Veluwse bossen, die in 853 werden geschonken aan het klooster van Werden in Westfalen, komt ook het bos Wardlo voor. Volgens een, door sommigen als achterhaald beschouwde, theorie zou hieruit de naam Garder(en) zijn ontstaan.

Wij zijn trots op ons dorp en dragen de clubnaam: MTC WARDLO

Clubhuis
Vanaf de oprichting van de club hebben we de beschikking over een clubhuis. Dit gezellige clubhuis is gevestigd aan de Oud Milligenseweg 39 te Garderen. Hiervandaan starten ook de toerritten. Vanaf een halfuur voor vertrek staat de koffie klaar en na afloop van de rit is er altijd gelegenheid voor een drankje.

Toerritten
Ritten worden gereden met een voorrijder die op veilige afstand wordt gevolgd door de groep. We rijden daar waar mogelijk “baksteensgewijs”. Kaart- of routelezen is derhalve niet nodig. Het tempo wordt aangepast aan de omstandigheden en de grootte van de groep.

Tijdens elke rit is er een (koffie)stop. Bij de ritten die vroeg starten (11.00 uur of eerder) stoppen we ook voor een lunch. Wel merken we op dat het voor en tijdens de ritten niet is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen.

Per jaar worden er ongeveer 15 toerritten georganiseerd. Dit geeft geen verplichtingen maar wel een gemotiveerde vrijblijvende deelname.

Wie zijn er lid?
In onze doelstelling staat dat de leden bij elkaar moeten passen. We hebben leden van jong tot oud. En allen vinden ze het motorrijden een fantastische hobby, of dat nu rechtop, plat of achteroverzittend is, het maakt ons niet uit. Bij ons rijden allerlei verschillende motoren mee. Wij maken geen onderscheid in toer, race, custom of chopper.

Als je wilt weten of MTC Wardlo iets voor je is, kun je altijd geheel vrijblijvend als introducé meerijden.

Reacties zijn gesloten.